„Tikimasi, kad V. Putinas ir E. Macronas kitą savaitę surengs telekonferenciją“, – rašoma kanalo interneto svetainėje. Pranešimas paremtas „Rossija 1“ laida „Maskva. Kremlius. Putinas“.

Gruodžio 9 d. E. Macronas sakė, kad kitą savaitę planuoja susitikti su V. Putinu ir Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir aptarti padėtį Ukrainos pasienyje.

„Norime užmegzti kontaktą su V. Zelenskiu, su kuriuo susitiksiu trečiadienį, ir su V. Putinu, su kuriuo kalbėsiuosi kitą savaitę, kad atgaivintume šį (Normandijos) formatą ir apskritai politinį procesą“, – spaudos konferencijoje sakė Prancūzijos vadovas.

„Mūsų, europiečių, ir JAV, mūsų partnerių, tikslas – būti Ukrainos pusėje ir užtikrinti jos apsaugą, taip pat užtikrinti taikią padėtį regione“, – sakė jis.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija sutelkė prie sienos su Ukraina apie 100 tūkst. karių. Šie manevrai sukėlė didelį nerimą Vakarų šalims, kad Maskva galbūt planuoja įsiveržti į kaimyninę šalį.

Vakarų galybės, įskaitant Prancūziją, perspėjo Maskvą, kad įsiveržimo atveju jai kiltų didelio masto „strateginių ir ekonominių“ pasekmių.

Rusų valdžia tokius nuogąstavimus neigia. Maskva pajėgų telkimą aiškina siekiu neleisti Ukrainos įtraukti į JAV vadovaujama NATO karinį aljansą, nors šiuo metu Ukraina toli gražu nėra priartėjusi prie įstojimo.

Gruodžio 10 d. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad V. Putino darbotvarkėje pokalbis telefonu su E. Macronu kol kas nenumatytas, bet jis gali įvykti „labai greitai“.

D. Peskovas paaiškino, kad data bus žinoma, kai „visi impulsai ir signalai bus perduoti diplomatiniais kanalais“. „Todėl kol kas tai neįtraukta į tvarkaraštį“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)