Remiantis pirmine informacija, rusai buvo pakarti, nes „Islamo valstybės“ saugumo tarnyba juos įtarė šnipinėjimu. Aukų tapatybės tikslinamos.

Anksčiau Rusijos žiniasklaidoje pasirodė informacijos, esą vaizdo įraše rusą nužudęs islamistas taip pat yra Rusijos pilietis – 28 metų Anatolijus Zemlianka iš Nojabrsko.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad rusas, kurį tada pakorė teroristai, buvo iš Čečėnijos. Jis įvardytas kaip Mahomedas Chasijevas.

DELFI primena, kad R. Kadyrovas ketvirtadienį patvirtino, kad neseniai išplatintame vaizdo įraše esantis vyras, kuriam „Islamo valstybės“ džihadistai įvykdė egzekuciją, buvo Rusijos čečėnas, tačiau paneigė pranešimus neva jis buvo Rusijos šnipas.

„Šis rusas yra čečėnas. Jam buvo nukirsta galva. Yra patvirtintų faktų“, – paskelbė R.Kadyrovas savo oficialioje interneto svetainėje.

Musulmoniško Rusijos Šiaurės Kaukazo regiono lyderis pažadėjo atkeršyti už savo tėvynainio mirtį ir sakė, kad šis greičiausiai buvo palaikytas Rusijos šnipu.

Praėjusį trečiadienį paskelbtame vaizdo įraše matyti oranžiniais kalinių drabužiais apsirengęs belaisvis, kuris kalbėdamas rusiškai prisipažįsta, jog jį užverbavo Rusijos žvalgybos tarnybos šnipinėti IS grupuotę bei jai priklausančius rusus.

Po šio prisipažinimo vyrui nukertama galva.

Pirmąsyk „Islamo valstybė“ išplatino įrašą, kuriame įamžinta ruso egzekucija po to, kai Sirijos prezidento režimą palaikanti Maskva pradėjo antskrydžius Sirijoje.

„Tas, kuris nužudo žmogų iš mūsų šalies, neturi gyventi. Mes išsiųsime jį į kitą pasaulį, duosime jam bilietą į vieną pusę“, – sakė R.Kadyrovas.

„Nemanau, kad jis kam nors (Rusijai) dirbo, nes iš to, kaip jis kalbėjo, kaip sėdėjo, atrodė, kad jis neteisingai apkaltintas“, – rašė čečėnų lyderis.

Čečėnija yra vienas iš Rusijos regionų, kuriuose „Islamo valstybė“ užverbuoja daugiausia kovotojų kovoti Sirijoje ir Irake. Vienas aukščiausių grupuotės vadų Omaras al Shishani yra čečėnų kilmės.

R.Kadyrovas, kuris garsėja šiurkščiu elgesiu su savo priešininkais ir net jų kankinimu, ne kartą yra pasisakęs prieš „Islamo valstybės“ grupuotę, kurią vadina „Ibliso (velnio) valstybe“.