„(Bijodami prezidento – red.) jie net krauna į kelnes. Tačiau ta baimė su pagarba neturi nieko bendra. Pagarbos jau dveji ar treji metai kaip nebėra“, – sakė vienas iš kalbintų asmenų.

Žurnalistų duomenimis, Rusijos vyriausybė formaliai buvo atnaujinta 2020-aisiais, bet daugelis vidurinės grandies darbuotojų, joje išdirbę daugybę metų, puikiai pamena, kad pensijų reformą patvirtino pats V. Putinas, o atsakomybė buvo permesta vyriausybei, kuri vėliau buvo apkaltinta dėl valdžios reitingų kritimo.

„Žodis „reitingai“ žmonėms ten (vyriausybėje – red.) iki šiol kelia šiurpą“, – teigia vienas iš šaltinių.

Pašnekovai pridūrė, kad vėliau viskas tik dar labiau pablogėjo, nes V. Putinas ėmė nebeinformuoti ministrų apie savo ateities planus.

„Prezidentas gali... (padaryti – red.) širdingą gestą, taip sakant. O tada prasideda karštligiškos paieškos (pinigų gesto įvykdymui – red.), sukant galvą, iš kur ištraukti [pinigų]“, – tikina vieną iš aukščiausių postų užimantis pašnekovas.

Šaltinio teigimu, prieš kelerius metus Rusijos vadovas pirmiausia išklausė įvairių institucijų pateiktus pasiūlymus, o tada pasirinko tą, kuris jam pasirodė optimaliausias.

Vyriausybei artimi šaltiniai tvirtina, kad baimės sukaustyti ministrai nedrįsta ginčytis su Rusijos prezidentu net ir tuomet, kai pastarasis priima labai „netikėtus“ sprendimus.

„Kai suėmė A. Uliukajevą (Aleksejus Uliukajevas, buvęs Rusijos Federacijos ekonomikos plėtros ministras, apkaltintas kyšio prievartavimu – red.), visi viską iškart suprato“, – pažymima straipsnyje.

Žurnalistai taip pat sužinojo, kad iš baimės kai kurie pareigūnai, ruošiantys V. Putinui skirtas ataskaitas, smarkiai pagražina tikrovę. Pavyzdžiui, jie neatskleidžia, kaip sankcijos realiai atsiliepia Rusijos ekonomikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją