Pirmadienio rytą Rusijos užsienio reikalų ministerija socialiniame tinkle X paskelbė, kad S. Lavrovas nusileido Pekine. Remiantis ankstesniu ministerijos pranešimu, jis dvi dienas praleis Kinijos sostinėje ir susitiks su kolega iš Kinijos Wang Yi. „Tikimasi nuodugnaus apsikeitimo nuomonėmis „karštomis temomis“, – sakoma pranešime, bus aptarta „krizė Ukrainoje ir padėtis Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“, taip pat „daugybė klausimų, susijusių su dvišaliu bendradarbiavimu ir bendradarbiavimu tarptautinėje arenoje“.

Pastarąjį kartą S. Lavrovas Pekine lankėsi spalį, dalyvavo Kinijos prezidento Xi Jinpingo „Kelio ir juostos“ infrastruktūros iniciatyvos tarptautiniame forume.

Kinija save pateikia kaip neutralia karo Ukrainoje atžvilgiu, tačiau per pastaruosius dvejus metus tapo pagrindine Rusijos prekybos partnere ir pasisako už politinį susitarimą, kad būtų nutrauktos kovos. Vakarų valstybės nuolat ragina Pekiną pasinaudoti savo įtaka Kremliui ir imtis didesnio vaidmens, kad Ukrainoje būtų atkurta taika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją