Anoniminis kanalo šaltinis radijo „Govorit Moskva“ eteryje pareiškė kad laidos vedėją ir tuos, kurie išplatino šį įrašą, gali ne tik atleisti, bet ir jiems užverti visas įmanomas duris.

Vedėja Aleksandra Novikova skaitė naujieną apie tai, kad nuo vasario 1 dienos yra vykdomas socialinių išmokų indeksavimas. Siužeto tekste sakoma, kad nuo vasario 1 dienos socialinių paslaugų rinkinio kaina sudarys kiek daugiau nei pusantro tūkstančio rublių per mėnesį (kiek daugiau nei 21 EUR).

Toliau laidos vedėja perskaitė, kad iš šios sumos apie 900 rublių (apytikriai 13 EUR) lengvatą gaunantis asmuo gali išleisti būtiniems vaistams, 137 rublius (apie 2 EUR) – kelialapiui į sanatoriją pagrindinių ligų profilaktikai, o likusius – nemokamam važiavimui tarptautiniu transportu iki gydymo įstaigos ir atgal. Skaitydama šią informaciją laidos vedėja ėmė juoktis.

„Atsiprašau, aš stengiausi... Jūs girdėjote?.. Gerai, kad bent nesu tiesioginiame eteryje... O „likusieji nemokamam važiavimui tarptautiniu transportu“. Jūs tai skaitėte?“ – pakomentavo A. Novikova. Juoko priepuolis truko apie minutę, laidos vedėja kelis kartus pakartojo išmokų dydžius.

„Galiu pasakyti viena – po tokių akibrokštų uždaromi visi keliai, kur jie bebūtų. Žmogus išlekia iš sferos, visiems laikams. Dabar ras, kas ją pakišo, ir atleis visą komandą. Ir ne tik atleis, bet užvers visas duris, jie niekur nebegalės rasti darbo. Būta panašių situacijų. Kito varianto nėra“, – situaciją radijo stoties „Govorit Moskva“ eteryje pakomentavo anoniminis šaltinis.

Kitas šaltinis pareiškė, kad žurnalistės juokas – natūrali reakcija, tačiau pasmerkė jos kolegas, kurie parašė pranešimo tekstą ir paskelbė vaizdo įrašą viešam žiūrėjimui.

„Kas parašė tokį tekstą? Skelbti iš ekrano tai, kad „tau lieka 137 rubliai, o likusius gali išleisti“. Jūs rimtai? Galėjote tiesiog pasakyti, kad padidino išmokas iki tokios ir tokios sumos. Viskas. Nereikėjo šių žeminančių patikslinimų“, – pareiškė jis.

Visos Rusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos Kamčiatkos filialo direktorius Aleksejus Kostyliovas leidiniui „Podjem“ pareiškė, kad jis žino, kas paskelbė vaizdo įrašą internete.

„Kol kas niekas dėl to nėra nubaustas. Atsiras kaltininkai, bus ir bausmės. Kol kas jokių pasiūlymų, kaip nubausti Aleksandrą, neturiu. Mes žinome, kas paskelbė vaizdo įrašą, bet palikime tai... Tai mūsų problemos“, – pareiškė jis.

Pati Aleksandra Novikova įspėjo savo sekėjus socialiniuose tinkluose, kad „GTRK-Kamčiatka“ redakcijos nuomonė gali nesutapti su jos nuomone.

Didžioji dalis žiūrovų netikėtą žurnalistės reakciją į „grašių vertės priedus“ vertina supratingai. Daugelis pareiškė, kad ją atleisti būtų neteisinga.