Kaip nurodo protalas, iš „Youtube“ įkelto Rusijos televizijos „Life news“ siužeto matyti, kad jų reporteris telefonu praneša, jog susišaudymas įvyko 1.20 val. Tuo metu Ukrainos pareigūnų duomenimis, mirtinas susirėmimas vyko 2.20 val.

Be to įrašo „youtube“ įkėlimas rodo, tai jis įkeltas balandžio 19 d., o viskas vyko naktį iš 19 d. į 20 d.

Pranešta, kad Slovjansko apylinkėse įvyko gyvybių pareikalavęs susirėmimas tarp prorusiškų aktyvistų ir užpuolikų, kuriuos separatistų atstovai iškart priskyrė nacionalistinei organizacijai „Dešinysis sektorius“.

Savo ruožtu, „Dešinysis sektorius“ pareiškė su šiuo incidentu neturįs nieko bendra. Rusijos žiniasklaida paskelbė ir vaizdų iš įvykio vietos, kur esą rastos „Dešiniojo sektoriaus“ lyderio Dmitro Jarošo vizitinės kortelės.

Pasak Rusijos remiamų separatistų, žuvo 3 prorusiški aktyvistai ir 1 užpuolikas.

Neilgai trukus po pirminių pranešimų apie susišaudymą Rusijos žiniasklaida ėmė transliuoti Maskvos remiamo separatistų lyderio Viačeslavo Ponomariovo prašymus Rusijai atsiųsti taikdarius, kad šie apsaugotų civilius gyventojus nuo „Dešiniojo sektoriaus" išpuolių.

„Miestas yra apgultas „Dešiniojo sektoriaus", - „Voice of Russia" tinklapyje buvo cituojamas V. Ponomariovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (742)