Permės srities Bereznikų miesto teismo teisėjas nusprendė, kad "prašymas dėl paleidimo pirma laiko atmetamas", pranešė naujienų agentūra ITAR-TASS.

Protestuodama prieš teismo posėdžių sąlygas M.Aliochina, kuri atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę už protesto akciją Maskvos katedroje, trečiadienį paskelbė bado streiką.

Svarstymas Permės srities Bereznikų miesto teisme anksčiau dieną buvo kelioms valandoms įstrigęs, kol teisėjas Michailas Šagalovas ieškojo naujo advokato 24 metų nuteistajai, kuri bado streiką paskelbė dėl to, kad jau nebuvo leista asmeniškai dalyvauti teismo posėdžiuose.

M.Aliochinos prašymą paleisti ją pirma laiko parėmė kelios pasaulio muzikos žvaigždės, tarp jų - Paulas McCartney, kuris nusiuntė rokerei ranka rašytą paramos laišką.

"Tikiu, kad ... šio prašymo patenkinimas pasiųstų labai pozityvią žinią visiems žmonėms, kurie stebėjo šią bylą, - sakoma laiške, kuris cituojamas oficialiame dainininko tinklalapyje. - Aš asmeniškai tikiu, kad tolesnis Marijos kalinimas bus žalingas jai ir bendrai situacijai, kurią, žinoma, stebi žmonės visame pasaulyje".

Naujasis advokatas, pagyvenęs vyras susitaršiusiais žilais plaukais, atrodė sutrikęs sėdėdamas prie gynybos stalo, kai teisėjas skaitė vardus žmonių, atsiuntusių teismui paramos M.Aliochinai laiškus. Tarp jų yra ir dainininkas Peteris Gabrielis.

"Aliochinos pozicija dėl mano dalyvavimo šiame procese nebuvo pareikšta", - romiai ištarė advokatas Jevgenijus Bardinas.

Teisme dalyvavusi kalėjimo pareigūnė kritikavo M.Aliochinos "iniciatyvos trūkumą ruošoje" ir pridūrė, kad nuteistoji "nesigaili dėl to, ką padarė".

"Paleidimas pirma laiko nerekomenduojamas", - padarė išvadą ji. Panašiai kalbėjo ir kaltintojas.

Trečiadienį M.Aliochina, kuri atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę už akciją Maskvos katedroje, protestavo prieš sprendimą nevežti jos iš kolonijos į teismo rūmus, kur ji galėtų tartis su gynyba, studijuoti dokumentus ir padaryti pareiškimą.

Tada ji paskelbė bado streiką ir uždraudė savo advokatams dalyvauti teismo posėdžiuose, kol bus užtikrintas jos dalyvavimas.

Kalbėdama per teletiltą iš kolonijos, ji trečiadienį sakė, kad jos likimą dabar nuspręs teisėjo, kaltintojo ir kalėjimo administratoriaus "trejetas".

Tai buvo aiški užuomina apie vadinamuosius specialiuosius trejetus, kurie skelbdavo greitus nuosprendžius Stalino valymo aukoms.

M.Aliochinos prašymą teismas pradėjo svarstyti mėnuo po to, kai Rusijos centrinio Mordovijos regiono teismas atmetė kitos kalinamos "Pussy Riot" narės prašymą paleisti ją pirma laiko.

Anas teismas nusprendė, kad Nadežda Tolokonikova nenusipelno paleidimo pirma laiko, nes nesigaili dėl savo veiksmų ir yra gavusi papeikimų.

N.Tolokonikovai ir M.Aliochinai buvo skirtos dvejų metų kalėjimo bausmės už religinės neapykantos pakurstytą chuliganizmą.

Kaltinimai yra susiję su trumpa akcija Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje 2012 metų vasarį, kai grupė protestavo prieš Vladimiro Putino artimus ryšius su Rusijos Ortodoksų Bažnyčia.