I. Girkinas, garsus Kremliaus karinės strategijos Ukrainoje kritikas, buvo sulaikytas liepos mėnesį ir įkalintas dėl kaltinimų ekstremizmu. Jam gresia iki penkerių metų kalėjimo.

Maskvos miesto teismo teisėja Julija Komleva sakė, kad ankstesnis Maskvos teismo sprendimas suimti 52 metų I. Girkiną lieka nepakeistas.

Teismo posėdyje I. Girkinas sakė, kad neketina bėgti, nurodydamas į Nyderlandų teismo sprendimą už akių įkalinti jį iki gyvos galvos, ir skundėsi prasta sveikata.

2022 metais I. Girkiną kartu su dar dviem vyrais Nyderlandų teismas nuteisė kalėti iki gyvos galvos dėl 2014 metais virš Ukrainos numušto oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo.

„Neturiu jokios priežasties slėptis nuo teismo ir tyrimo“, – sakė jis.

Rusija sulaikė tūkstančius protestuotojų, kurie pernai demonstravo prieš Kremliaus sprendimą pradėti plataus masto karą Ukrainoje.

Bet dabar valdžios institucijos taip pat griežtai susidoroja su griežtosios linijos nacionalistais, besipiktinančiais Rusijos kariuomenės strategija Ukrainoje.

I. Girkinas, geriau žinomas Igorio Strelkovo slapyvardžiu, buvo suimtas po to, kai paskelbė keletą Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kritikuojančių pranešimų. Jis buvo pagrindinis prorusiškų pajėgų lyderis, kai 2014 metais Ukrainos rytuose prasidėjo kovos tarp separatistų ir šalies karinių pajėgų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją