Viename iš 17 pasirodymų minėtojo kanalo eteryje (pirmasis toks buvo dar 2010 metų gruodį) politikas pareiškė, jog Europą valdo ne žmonių išrinkta demokratinė valdžia, bet „blogiausi žmonės nuo pat 1945 metų“.

UKIP partijos lyderis Rusijai palankias nuomones išsako taip dažnai, jog pats „Russia Today“ jį pristato kaip specialųjį ir cituoti vertą svečią iš Jungtinės Karalystės. „Russia Today“ žiūrovai jį geriau pažįsta nei patys britai“, - tvirtina kanalo atstovai.

Per visus interviu „Russia Today“ britas Rusijos atžvilgiu nepasakė nė vieno blogo žodžio. Praeitą rugpjūtį jis pareiškė, jog Jungtinės Karalystės veiksmų Libijoje ir Sirijoje nesustabdys joks Jungtinių Tautų balsavimas ir išreiškė abejonę, ar Basharas al Assadas tikrai panaudojo cheminį ginklą.

Nigelas Farage'as
N. Farage‘o santykiai su Rusija dėmesio centre atsidūrė po praeitą savaitę jo išakytos nuomonės Ukrainos tema. Televizijos debatuose kartu su Nicku Cleggu politikas pareiškė, jog Rusija buvo išprovokuota, o Europos Sąjunga susitepė rankas krauju, bandydama priversti Kijevą pasirinkti vieną iš dviejų – Briuselį arba Maskvą.

Buvęs europarlamentaras Chrisas Bryantas teigia: „Viena iš didžiausių politikų klaidų – manyti, jog mano priešo priešas yra mano draugas. Vladimiras Putinas žlugdo nepriklausomą žiniasklaidą, į kalėjimą tupdo žurnalistus, turi nepasotinamų teritorinių ambicijų. O N. Farage‘as sparčiai virsta Jungtinės Karalystės Silvio Berlusconi“.

„Russia Today“ veiklą pradėjo 2005 metais – Rusijos valdžia nusprendė, jog tai bus 24 valandas per parą žinias transliuosiantis propagandinis kanalas.

Nieko keisto, jog jis nuolat sulaukia kaltinimų skleidžiant V. Putinui naudingą nuomonę. Anksčiau šiais metais viena iš kanalo laidų vedėjų Liz Wahl tiesioginiame eteryje metė darbą – ji neapsikentė kryptingai prieš Vakarus nukreiptos propagandos.

Viename iš daugelio ilgų interviu N. Farage‘as pranašavo Europos griūtį ir pridūrė, jog Europos Sąjungos lyderiai „nėra nedemokratiški. Jie antidemokratiški. Blogi ir pavojingi žmonės. Blogiausi vadovai nuo pat 1945 metų“. Kitame interviu jis tvirtino, jog „šiuo metu valdo pavojingiausi žmonės per pastarųjų 70 metų istoriją“.

Be to, politikas įsitikinęs, jog Europos Sąjunga greičiausiai puls Artimųjų Rytų valstybes, pavyzdžiui, Bahreiną ir Jemeną. Jis teigia: „Tarptautinė teisė tikrai nesustabdys britų ir prancūzų, gal net amerikiečių, jeigu jie nuspręs, jog nori imtis veiksmų“. Britas sutiko, jog tokių veiksmų reikia, norint perimti naftos atsargas. Be to, politikas net neabejoja, jog tokia Vakarų operacija atneštų didžiulės žalos.

Britų politikų atakos prieš Europos užsienio ir ekonomikos politiką neliko nepastebėtos ir Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo Aleksandro Jakovenkos: 2013 metų gegužę jis buvo susitikęs su prieštaringai vertinamu britu.

N. Farage‘as savaitgalį visus nustebino GQ žurnalo paklaustas, kokiais politikais jis žavisi labiausiai. Politiko atsakymas: „Kaip operatorių, o ne žmogų, išskirčiau Vladimirą Putiną“. Savo nuomonę jis gynė ir per renginį „Chatham House“ Londone.

Jis pažymėjo: „Sakiau, jog kaip žmogus jis man nepatinka, nepasitikiu juo ir nenorėčiau gyventi jo šalyje, tačiau, palyginus su vaikiais, kurie atsakingi už mūsų šalies užsienio politiką, jį gerbiu žymiai labiau“.

Nors drąsiai tvirtinti, jog N. Farage‘as palankiai vertina V. Putino politiką ir negalima, abiejų politikos vyrų nusiteikimas prieš Europos Sąjungą britą pavertė geriausiu Rusijos žurnalistų draugu.