„Per vakar surengtą rimtą ataką netoli Robotynės [Ukraina] neteko šešių tankų, o teritorijoje prie Bachmuto mūsiškiai, pasinaudodami naujais dronais, meistriškai nukovė dar šešias mašinas. Taigi, vakar vien likviduotų šarvuočių buvo vienuolika“, – pirmadienį nurodė S. Šoigu.


Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Interfax“ pakoregavo S. Šoigu žodžius – iškirpo dar šešių tankų prie Bachmuto paminėjimą: paliko tiktai tiek, kad būtų aišku, jog tankų buvo nukauta ir prie Bachmuto. Valstybinė Rusijos naujienų agentūra TASS necitavo S. Šoigu žodžių, kad „iš viso likviduota vienuolika šarvuočių“. O štai „RIA Novosti“ S. Šoigu pareiškimą pacitavo žodis žodin.

Vaizdo įrašas su S. Šoigu pasisakymu išplito ir socialiniuose tinkluose.

Kaip pastebėjo portalas „Meduza“, Rusijos gynybos ministerijos pranešime pirmadienį išvis nepranešta apie tariamą ukrainiečių tankų sunaikinimą, apie kurį kalbėjo S. Šoigu.

Ukrainos kontrpuolimas siekiant atsikovoti savas teritorijas tęsiasi jau ketvirtą mėnesį. Intensyviausi susidūrimai vyksta ties fronto linijomis Donecko ir Zaporižios regionuose.

Ukraina antradienį skelbia, kad nuo 2022 metų vasario 24 iki 2023 metų rugsėjo 5 dienos Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino 265 680 rusų okupantų, iš jų 560 – per pastarąją parą, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

Ukrainos pajėgos taip pat sunaikino 4 489 priešo tankus (+9 per pastarąją parą), 8 670 (+7) šarvuotų kovos mašinų, 5 649 (+38) artilerijos sistemas, 747 (+6) daugkartinius raketų paleidimo įrenginius, 504 (+1) oro gynybos sistemas, 315 (+0) karo lėktuvų, 316 (+0) sraigtasparnių, 4 512 (+31) operatyvinio ir taktinio lygio bepiločių orlaivių, 1 447 (+0) sparnuotųjų raketų, 19 (+0) karo laivų / katerių, 8 175 (+26) sunkvežimių ir autocisternų ir 851 (+4) specializuotos įrangos vienetų.

Gaunami duomenys apie priešo nuostolius, pasak Ukrainos, tikrinami. Nepriklausomai patikrinti pranešimų apie vienos ar kitos pusės nuostolius neįmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)