Pagrindiniais kanalais buvo parodyti kadrai, neva padaryti per kratas jo prašmatniuose namuose netoli Sankt Peterburgo. Siužetuose teigiama, kad J. Prigožino turtai daro didelę neigiamą įtaką jo įvaizdžiui.

Tai pirmas kartas, kai valstybinės žiniasklaidos aparatas taip išsamiai, pereidamas prie asmeniškumų ir gausių J. Prigožino reputacijai kenkiančių biografijos faktų, nušviečia jo gyvenimą.

Rusijos propagandistai paviešino nuotraukas iš Prigožino namų

Dar visai neseniai Rusijos valstybinė televizija pateikdavo teigiamą privačios karinės bendrovės „Wagner“, kurios samdiniai invazijos į Ukrainą metu kovoja išvien su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis, įvaizdį.

„Pažiūrėkime, kaip gyvena šis kovotojas už tiesą, turintis du teistumus ir ne kartą tvirtinęs, jog aplinkui – vien vagys“, – pokalbių laidos „60 minut“ metu pasiūlė žurnalistas Eduardas Petrovas. „Apžiūrėkime rūmus, pastatytus kovotojui su korupcija ir nusikalstamumu“, – sarkastiškai pridūrė jis.

Nuotraukose matyti grynųjų pinigų krūvos, įvairūs ginklai, įspūdingas namo interjeras ir didžiulis sodas, taip pat – sraigtasparnis, daug įvairių perukų ir, regis, padirbti J. Prigožino pasai skirtingomis pavardėmis.

Vėliau panašūs vaizdai buvo parodyti ir propagandinio kanalo „Rossija 1“ pagrindinių žinių metu, kurios yra vienos žiūrimiausių Rusijoje. Vaizdo siužete taip pat buvo aukso luitų ir „įtartinų paketų su baltais milteliais“ – anot „Rossija 1“ korespondentų, tai gali būti nelegalūs narkotikai. Reportaže buvo užsiminta ir apie J. Prigožino kriminalinę praeitį.

Vienoje nuotraukoje užfiksuotas didelis kūjis, ant kurio užrašyta: „Svarbioms deryboms“. Galbūt šis įrankis yra aliuzija į 2022 m. lapkričio mėnesį nutikusį incidentą, kai kūju buvo žiauriai nužudytas vyras, kurį „Wagner“ apkaltino išdavyste.


Pats J. Prigožinas, po nepavykusio maišto beveik visiškai pradingęs iš socialinių tinklų, nuotraukų nekomentavo. Bet viename su „Wagner“ siejamame „Telegram“ kanale teigiama, kad tokiems turtingiems verslininkams kaip J. Prigožinas turėti didelį namą nėra neįprasta. „Tad kuo čia stebėtis?“ – klausiama žinutėje.

Rusijos propagandistai paviešino nuotraukas iš Prigožino namų

Ketvirtadienį, praėjus beveik dviem savaitėms, kai samdinių grupuotės „Wagner“ vadas sukėlė Rusijoje maištą ir surengė ginkluotų kovotojų žygį Maskvos link, Kremlius pareiškė „nesekantis“ J. Prigožino judėjimo.

„Mes nesekame, kur jis juda“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, prieš tai Baltarusiją valdančiam Aliaksandrui Lukašenkai pareiškus, kad J. Prigožinas yra Rusijoje.

Per derybas, padėjusias nutraukti maištą, A. Lukašenka suteikė J. Prigožinui ir jo samdiniams prieglobstį Baltarusijoje, bet ketvirtadienį sakė, kad nei samdinių, nei J. Prigožino Baltarusijoje nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)