Dėl aršiai reiškiamos kritikos Vakarams ir socialiai konservatyvaus požiūrio pagarsėjęs D. Kiseliovas viename iš pirmųjų socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtų įrašų žadėjo, kad naudosis šia populiaria internetine platforma visų temų aptarimui, pradedant radioaktyviomis dulkėmis ir baigiant LGBT bendruomene.

Šis įrašas atspindi du D. Kiseliovo kaip žurnalisto prieštaringiausiai vertinamus įvykius, rašo „The Moscow Times“. Praėjusiais metais tiesioginiame eteryje jis pasakė, kad Rusija Jungtines Valstijas galėtų paversti radioaktyviomis dulkėmis, jei tik jai to prireiktų. Be to, itin daug dėmesio susilaukė jo pasakymas, kad automobilių katastrofose žuvusių homoseksualų širdys turėtų būti deginamos, kad nebūtų panaudotos donorystei. Jo teigimu, šie organai nėra tinkami pratęsti kitų žmonių gyvybes.

Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai D. Kiseliovas įregistravo paskyras „Facebook“ ir „Instagram“, jos buvo užblokuotos. Šią informaciją jis paskelbė socialiniame tinkle „VKontakte“, kur vėliau tą pačią liepos 18 d. susikūrė paskyrą.

Kai sekmadienio popietę D. Kiseliovas mėgino prisijungti prie savo paskyrų „Facebook‘ ir „Instagram“, ekrane jis teigia išvydęs ženklą, reiškiantį, kad paskyros yra nepasiekiamos.

D. Kiseliovo teigimu, jo asmeninę „Facebook“ paskyrą pašalino svetainės administratoriai.

„Paskyra buvo netikėtai pašalinta. Mėginimai atkurti paskyrą metodais, kuriuos man rekomendavo išmėginti, - bandžiau patvirtinti tapatybę mobiliuoju telefonu ir netgi siunčiau paso kopiją – nebuvo veiksmingi“, - „VKontakte“ rašo jis.

Vis dėlto ne visi linkę priimti D. Kiseliovo versiją už gryną pinigą. BBC Rusijos tarnyba pateikė alternatyvią šio nutikimo versiją, pagal kurią D. Kiseliovas savanoriškai pašalino savo paskyrą „Facebook“, nes vos per kelias valandas gavo šimtus įžeidžiančio turinčio žinučių.

D. Kiseliovo teigimu, toks pat likimas ištiko ir jo paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“, kai jis paskelbė kelias nuotraukas iš Krymo, kur šiuo metu atostogauja.

Nėra aišku, kodėl D. Kiseliovas, anksčiau socialinius tinklus vadinęs laiko švaistymu, nusprendė susikurti paskyrą „Facebook“ anksčiau, nei užsiregistravo Rusijoje populiariame „VKontakte“.
Liepos 18 d. naujienų agentūros „RIA Novosti“ išpublikuotame atvirlaiškyje D. Kiseliovas teigia, kad jo eksperimentas su amerikiečių tinklais dar nebaigtas.