Kremliaus duomenimis, nuo bausmės dėl "humanitarinių principų" atleistas Sergejus Mochnatkinas. Jis buvo sulaikytas 2009 metų gruodžio 31-ąją per nesankcionuotą demonstraciją ir 2010-ųjų birželį dėl policininko užpuolimo nuteistas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme.

S. Mochnatkinas, kuris nėra žinomas opozicionierius, policininkui sulaužė nosį. Jis pats teigia puolęs pareigūną, kad nebūtų suimta jo žmona.

Sąraše, kurį D. Medvedevui pateikė opozicija, buvo ir Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis. Vyriausybės šaltinių duomenimis, malonės suteikimo M. Chodorkovskiui klausimas nebus svarstomas, kol jis nepripažins savo kaltės ir nepaprašys malonės. Buvęs naftos magnatas su tuo nesutinka.

M. Chodorkovskis yra garsiausias Rusijos kalinys. Jis per pirmąją Vladimiro Putino kadenciją prezidento poste (2000-2004) atvirai rėmė opoziciją. 2003-iaisiais jis buvo suimtas kartu su savo verslo partneriu Platonu Lebedevu ir nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme dėl sukčiavimo ir mokesčių slėpimo. Vėliau antrajame procese 2010 metų gruodį M. Chodorkovskiui dėl lėšų švaistymo ir pinigų plovimo skirta nauja bausmė - jis turėtų kalėti iki 2016-ųjų.