"Dėl Assange'o - jį nusprendė išduoti. Kas tai yra? Žinoma, tai dvejopi standartai, aišku", - sakė jis interviu televizijai "Russia Today".

"Nesiimu tvirtinti neabejotinai. Tačiau kiek man žinoma, Ekvadoras kreipėsi į Švedijos pareigūnus dėl garantijų, kad Assange'as nebus iš Švedijos išduotas JAV. Jokių garantijų iki šiol (jie) negavo. Tai, žinoma, perša mintį, kad tai - politinis reikalas", - pareiškė jis.

Be to, V.Putinas pažymėjo, jog Britanijoje suteikiamas prieglobstis buvusiems kovotojams trukdo plėtoti dvišalius santykius.

"Tai, žinoma, toks erzinantis momentas mūsų santykių su Didžiąja Britanija (srityje), tai - faktas", - pareiškė prezidentas.

"Aš kalbėjausi ne su dabartiniais vyriausybės vadovais, bet su ankstesniais savo partneriais ir draugais, kaip tik stengiausi atkreipti jų dėmesį į tai, kad Didžiojoje Britanijoje slapstosi žmonės, kurių rankos - iki alkūnių kraujyje, kurie čia realiai kovojo, mūsų teritorijoje, su ginklu rankose, žmones žudė", - sakė V.Putinas.

Rusijos prezidentas nenurodė jokių pavardžių, bet akivaizdu, kad galvoje jis turėjo vieną čečėnų separatistų lyderių Achmedą Zakajevą, kuriam Londonas suteikė politinį prieglosbstį.