Rusijos pareigūnai, įskaitant prezidentą Vladimirą Putiną, teigė, kad ilgai lauktas Ukrainos kontrpuolimas neva žlugo, tačiau pasak Rusijos kariuomenės, aktyviausios kovos vyksta aplink Rivnopilio ir Urožainės gyvenvietes, esančias netoli kaimų, kuriuos Ukraina pranešė atkovojusi praėjusią savaitę.

Rusija teigia neva atrėmusi „penkias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių atakas“ aplink Rivnopilį ir Urožainę. Kovos šiame rajone reiškia, kad Rusijos gynybos linija atsitraukė per kelis kilometrus ties riba, skiriančia iš dalies okupuotą pietinę Zaporižios ir rytinę Donecko sritis.

Ketvirtadienį Ukrainos kariuomenė pranešė toliau žengianti į priekį, nepaisant „stipraus Rusijos kariuomenės pasipriešinimo“. Tačiau teritorija, kurioje vyksta intensyvios kautynės, vis dar yra daugiau nei už keliolikos kilometrų į šiaurę nuo stipriai įtvirtintų Rusijos gynybos linijų.

Ukrainos karinė sėkmė pietiniame Zaporižios regione gali padėti Ukrainos pajėgoms pralaužti Rusijos sausumos jungtį su Krymo pusiasaliu, Rusijos atplėštu nuo Ukrainos ir aneksuotu. Tai Maskvai lemtų didelį posūkį kare.

Analitikai teigia, kad kol kas Ukraina metė į mūšio lauką toli gražu ne visas savo pajėgas ir greičiausiai vis dar tiria Rusijos gynybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją