Per šį šaudymo išpuolį – vieną didžiausių naujausioje Rusijos istorijoje – tuomet pirmojo kurso teisės studentas Timuras Bekmansurovas ėmė šaudyti viename iš Permės valstybinio nacionalinio mokslinių tyrimų universiteto korpusų.

Per 19-mečio surengtą ataką žuvo vienas vyras ir penkios 18–66 metų amžiaus moterys, o dar kelios dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Sulaikant šaulį, jis buvo sužeistas.

T. Bekmansurovas buvo pripažintas kaltu dėl nužudymų, įvykdytų „dėl motyvų, susijusių su chuliganizmu“, ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos, rašoma Tyrimų komiteto paskelbtame pranešime.

Teismo metu jis visiškai pripažino savo kaltę ir paprašė teismo skirti jam švelnesnį nuosprendį.

Šaudymas už maždaug 1,3 tūkst. kilometrų į rytus nuo Maskvos esančiame Permės mieste 2021 metų rugsėjį buvo antras toks išpuolis tais metais. Gegužės mėnesį 19 metų sutrikusios psichikos šauliui ėmus šaudyti savo senoje mokykloje Rusijos centriniame Kazanės mieste, žuvo devyni žmonės.

Rusijos mokyklose įvyksta palyginti nedaug šaudynių dėl griežtų saugumo priemonių švietimo įstaigose ir dėl fakto, kad šalyje sunku teisėtai įsigyti šaunamųjų ginklų, nors galima registruoti medžioklinius šautuvus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją