„Telegram“ kanalo „Baza“ duomenimis, incidento rinkimų apylinkėje metu daugiau niekas nenukentėjo, iš pastato evakuota apie 50 žmonių.

Permės regiono teritorinio saugumo ministerijos pareigūnai patvirtino, jog balsavimo apylinkėje nugriaudėjo sprogimas, kurį galėjo sukelti padegta petarda.

Ministerija pranešė, kad nukentėjusi moteris dėl rankos sužalojimų paguldyta į ligoninę, jai teikiama būtina medicinos pagalba.

Rusijos žiniasklaida kol kas nepateikia jokių versijų, moters poelgio motyvų. „Baza“ duomenimis, 64 metų Elena S. prieš sprogimą su kažkuo kalbėjosi telefonu. Pagal preliminarią versiją, ji galėjo bendrauti su sukčiais.


Per tris dienas trukusius prezidento „rinkimus“ Rusijos miestuose kelis kartus bandyta susprogdinti petardas balsavimo punktuose arba apipilti balsadėžes žalia spalva. Rusijos teisėsaugininkai iškėlė baudžiamąsias bylas, o Centrinės rinkimų komisijos vadovė Ela Pamfilova teigė, kad žmonės, gadinantys balsadėžes, tai daro už pinigus.

„Balsavimo laikotarpiu Rusijoje rinkimų apylinkėse įvyko keletas incidentų. Balsadėžės buvo apipiltos žalia spalva arba dažais, o balsavimo punktus bandyta padegti. „Novaya Gazeta – Europe“ duomenimis, iškelta mažiausiai 15 baudžiamųjų bylų dėl „trukdymo rinkimų komisijų darbui".

Sulaikytieji pranešė, kad tapo sukčių aukomis, žmonės jiems grasino telefonu arba siūlė pinigų už rinkimų apylinkės užpuolimą“, – skelbia nepriklausomas tiriamosios žurnalistikos portalas „The Insider“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją