Parlamentaras Leonidas Sluckis teigė, kad Rusijai, be dabartinės šauktinių kariuomenės, reikia ne mažiau kaip septynių milijonų karių ir civilių darbuotojų kontraktinės kariuomenės.

„Šaliai nereikia jokių privačių karinių bendrovių ir panašių į jas“, – „Telegram“ rašė Liberalų demokratų partijos vadovas L. Sluckis. – Reguliariojoje kariuomenėje yra problemų, bet samdinių bendrovės jų išspręsti negali“.

2022 metų vasarį pasiųsdamas kariuomenę į Ukrainą prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi, kad per kelias dienas užims Kyjivą, tačiau karas iki šiol dar nesibaigė, nes išryškėjo daugybė Rusijos kariuomenės trūkumų ir vidinių nesutarimų.

Praėjusių metų pabaigoje V. Putinas parėmė kariuomenės sustiprinimą nuo 1,15 mln. iki 1,5 mln. kovinio personalo – įskaitant 695 000 kontraktininkų.

Sukurti septynių milijonų kontraktininkų kariuomenę reiktų didžiulių biudžeto lėšų. Karo ir įvestų Vakarų sankcijų paralyžiuota Rusijos ekonomika pernai susitraukė 2,2 proc. ir tikimasi, kad šiemet tik nežymiai atsigaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)