„Donecko srityje šturmo dalinių savanoriai, remiami karinės aviacijos, raketinių ginkluotųjų pajėgų ir artilerijos, išlaisvino Kliščijivkos vietovę“, – penktadienį Maskvoje pareiškė karinis atstovas Igoris Konašenkovas.

Šių duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės. Fronte Bachmuto regione Rytų Ukrainoje šiuo metu vyksta smarkūs mūšiai.

Kliščijivka, kurioje prieš karą gyveno apie 400 žmonių, yra už 9 km į pietus nuo Bachmuto. „Vagner“ samdinių grupuotės vadovas Jevgenijus Prigožinas apie šios vietovės užėmimą pranešė jau ketvirtadienį.

Praėjusią savaitę Rusija paskelbė užėmusi ir Soledaro miestą į šiaurę nuo Bachmuto. Kyjivas kol kas nepatvirtino praradęs Soledarą. Britų žvalgybos duomenimis, ukrainiečiai iš ten pasitraukė pirmadienį.

Užėmus Kliščijivką, kiltų pavojus, kad Ukrainos pajėgos bus apsuptos Bachmute. Šis miestas yra svarbus transporto mazgas. Be to, jis laikomas Ukrainos gynybinės sienos tarp Sloviansko ir Kramatorsko – paskutinės didelės aglomeracijos, kurią Kyjivas kontroliuoja rytinėje Donbaso srityje, dalimi. Kremlius Donbaso užkariavimą yra įvardijęs kaip vieną savo karo tikslų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)