„Jie turi daugiau nei 20 000 kariuomenės pajėgų, kurios šiuo metu įstrigusios Chersone. Jie prarado galimybę naudotis tiltais, naudojasi pontoniniais keltais ir jiems labai reikia amunicijos, maisto ir atsargų iš Krymo“, - S. Ramani cituoja BBC.

Jis priduria, kad strategiškai Rusijos padėtis yra dar sunkesnė nei savaitės pradžioje.

Charkivo praradimas Rusijai buvo didelė moralinė ir logistinė nesėkmė, o Lymano praradimas atkirto dar vieną logistinį maršrutą, ir tai „sudavė jiems rimtą smūgį“.

Jis sako: „Kai Rusija bandė išsklaidyti savo pajėgas, jai visada nepavykdavo, tačiau Ukraina sugebėjo vienu metu palaikyti Luhansko, Donecko ir Chersono puolimą. Dabar jie gali pradėti naują Zaporožėje“.

A. Ramani priduria, kad Rusijai tai kelia „didelį susirūpinimą“, nes iki to laiko, kai į fronto liniją atvyks 20 000 jos karių, Ukraina gali turėti daugiau teritorijos nei vasario mėn.

Rusijos pajėgos gali neturėti tinkamų tiekimo linijų, kad galėtų maitintis ir apsirūpinti ginkluote, sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)