Anot D. Gudkovo, po J. Prigožino mirties Rusijos valstybės aparatas atsisuks prieš kitus įtakingus asmenis, keliančius grėsmę jo egzistavimui, o konkrečiai – prieš Čečėnijos lyderį R. Kadyrovą, dar žinomą kaip „Putino tarnybinis šuo“.

„Bild“ paaiškina, kad R. Kadyrovas ilgą laiką buvo laikomas J. Prigožino sąjungininku ir palaikė jo kampaniją prieš Rusijos gynybos ministeriją.

Be to, pridūrė „Bild“, R. Kadyrovas – buvęs antikremliškas maištininkas, pats dalyvavęs Čečėnijos kare, todėl ir po šiai dienai daugumai Rusijos valdžios aparate keliantis nerimą.

D. Gudkovas sako, kad „Putinas liovėsi vaidinęs skirtingų Kremliaus frakcijų arbitro vaidmenį, jis su tokiu vaidmeniu jau nebesusitvarko, konfliktai darosi nevaldomi“.

Remiantis prognozėmis, gali kilti atviras R. Kadyrovo ir Rusijos saugumo aparato konfliktas, taip pat paaštrėti nesutarimai tarp Rusijos saugumo tarnybos ir gynybos ministerijos.

„Konfliktas su R. Kadyrovu, aš esu tikras, bus. Todėl, kad R. Kadyrovas – vienas iš didžiausių Rusijos valstybingumo priešininkų. R. Kadyrovas turi savą neprastai paruoštą armiją. Turi nemenką įtaką už saugumo aparato ribų“, – mano D. Gudkovas.

R. Kadyrovas į tokius svarstymus sureagavo pareikšdamas, kad už savo gyvybę yra net du kartus skolingas Rusijos prezidentui V. Putinui, ir tikino, kad yra pasiruošęs vykdyti bet kokį jo įsakymą.

„Aš esu vyriausiojo Rusijos vado pėstininkas, sau nepriklausau. Priklausau religijai, Tėvynei ir jos interesams“, – savo „Telegram“ kanale dėstė Čečėnijos lyderis.

R. Kadyrovas pabrėžė, kad yra pasirengęs vykdyti bet kokį V. Putino nurodymą, net jeigu jam tai baigtųsi tragišku finalu.

Čečėnijos vadas taip pat pridūrė, kad jo gali nelikti, jei supras, kad yra kažkas dar labiau atsidavęs prezidentui, kuriam jis skolingas už du kartus išgelbėtą gyvybę. O D. Gudkovo teiginius apie greitą jo galą pasmerkė kaip „pigias filosofijas“, skirtas pakurstyti neapykantą Rusijos viduje.

„Embraer“ lėktuvas, kuriuo skrido 10 žmonių, o tarp jų ir J. Prigožinas, sudužo prieš porą savaičių Rusijos Tverės srityje skrisdamas iš Maskvos į Sankt Peterburgą.

Pasak Brazilijos aviacijos agentūros „Cenipa“, Rusija nenori tarptautinio lėktuvo katastrofos tyrimo. Vyriausybė Maskvoje esą informavo ją, kad „kol kas“ nepradės tyrimo pagal tarptautines taisykles. Vakarų šalyse manoma, kad J. Prigožino lėktuvo katastrofa nebuvo nelaimingas atsitikimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją