Kariai buvo apkaltinti trijų civilių gyventojų nužudymu.

Maskva ne kartą yra nuteisusi paimtus į nelaisvę Ukrainos karius ilgomis kalėjimo bausmėmis per teismo procesus, kurių Kyjivas nepripažįsta.

Rusijos tyrimų komitetas įvardijo du karius kaip Ivaną Bočkariovą ir Dmitrijų Kanuperį ir nurodė, kad jie priklausė Ukrainos „Azovo“ pulkui – Ukrainos kariuomenės daliniui, kuris Rusijoje laikomas „ekstremistiniu“.

Teigiama, kad šie du kariai „iš automatinių ginklų šaudė į automobilį, kuriame buvo du neginkluoti civiliai, dėl to automobilyje buvę vyrai nuo patirtų sužalojimų mirė vietoje“.

Po to kariai esą „šovė į kitus du neginkluotus civilius“ gatvėje, vieną iš jų nužudė, o kitam pavyko pabėgti, teigė komitetas.

Abu kariai kovojo Mariupolio mieste, kurį Rusijos pajėgos užėmė praėjusių metų gegužę po tris mėnesius trukusios apgulties, po kurios miestas virto griuvėsiais.

Atskirai komitetas anksčiau pranešė, kad dar vienas „Azovo“ karys už akių buvo nuteistas 24 metų kalėjimo bausme už „humanitarinės pagalbos paskirstymo punkto apšaudymą“.

Rusija Ukrainos rytinę Donecko sritį dabar laiko savo teritorija – kartu su Luhansko, Zaporižios ir Chersono sritimis, kurias ji paskelbė prisijungusi pernai rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją