"Gėjai neturi teisių, - sakė jis. - Lytinių mažumų atstovai gali daryti ką nori, bet tik savo namuose ar pasislėpę kur nors tamsioje vietoje. Jeigu jie išeis gatvę, juos reikia tiktai mušti. Taip padarytų bet kuris normalus žmogus".

Tuo tarpu gėjų parado organizatoriai, kurie stengiasi gauti miesto valdžios leidimą savo renginiui, labai pasipiktino tokiu muftijaus pareiškimu.

"Dar niekada nesame girdėję tokios baisios neapykantos lytinėms mažumoms žodžių", - pažymėjo Nikolajus Aleksejevas tinklalapyje www GayRussia.ru, kuriam jis pats ir vadovauja.

"Imsimės teisinių veiksmų prieš muftijaus pareiškimus ir spręsime, ar nevertėtų kreiptis į generalinį prokurorą", - pridūrė jis.

"Kommersant" cituoja N.Aleksejevo žodžius, kad planuojama akcija bus žmogaus teisių gynimo demonstracija, o ne karnavalas, kaip įprasta Europoje ar Jungtinėse Valstijose.

"Nebus apsinuoginusių dalyvių ar provokuojančių rūbų. Tai bus klasikinė demonstracija", - sakė N.Aleksejevas.

Maskvos valdžia yra sakiusi, jog leis surengti pirmąjį Rusijos sostinėje gėjų paradą. Tačiau įtakingasis Maskvos meras Jurijus Lužkovas nepritaria tam, o "Kommersant" rašo, jog merijos atstovas spaudai pabrėžė, kad tokia demonstracija "pažeistų kitų piliečių teises", nes trikdytų eismą.

Praeitą savaitę Oscaro Wildo anūkas laiške prezidentui Vladimirui Putinui paprašė pritarimo tokiam paradui.

Didžiojo anglų bei airių rašytojo, dramaturgo ir poeto, kuris 1895 metais dėl homoseksualumo buvo patekęs į kalėjimą, anūkas Merlinas Hollandas sakė, kad jis nesąs homoseksualistas, bet atvyksiąs į Maskvą gegužę, kad užtartų gėjus.

"Jūsų šalyje praeityje buvo sukurta daug didžių meno, literatūros, muzikos kūrinių, o kai kurie autoriai, kaip (Piotras) Čaikovskis, buvo iš prigimties homoseksualistai. Nėra ko dėl to gėdytis, tai nėra nei žema, nei nedora", - rašo M.Hollandas laiške V.Putinui.