Tik šis lėktuvas turėjo nuskristi didžiulį atstumą – dėl aviacijos apribojimų rusai skraidinami labai sudėtingu ir ilgu maršrutu.

Lėktuvų judėjimo sekimo tarnyba „FlightRadar24“ užfiksavo, kad Rusijos lėktuvas iš Maskvos „Vnukovo“ oro uosto į Madridą skrido dvigubai ilgiau nei anksčiau, nes turėjo likti tarptautinėje oro erdvėje.

Ispanija ir Graikija pritaikė vienkartinę išimtį orlaiviui patekti į jų oro erdves, kad rusai galėtų pasiimti savo piliečius, kitos šalys šiam skrydžiui tokių išimčių netaikė.

Bendras skrydžio atstumas buvo 15 163 km, o tai tik šiek tiek mažiau nei ilgiausio pasaulyje skrydžio tarp Singapūro ir Niujorko atstumas.

Iš Madrido išskridęs Rusijos lėktuvas apskriejo šiaurės Afriką ir Viduržemio jūros pakrantę, išvengdamas Maltos ir Italijos oro erdvių. Perskridęs Libijos oro erdvę lėktuvas Egipte pasuko į šiaurę ir nusileido Atėnuose.

Iš Atėnų lėktuvas skrido per Turkijos oro erdvę, nes Ankara dar neprisijungė prie europiečių įvesto oro erdvės boikoto. Išskridęs iš Turkijos oro erdvės lėktuvas pasuko į rytus, vengdamas oro erdvės prie Ukrainos, kuri uždaryta nuo Rusijos invazijos pradžios vasario pabaigoje.

Kadangi kitos šalys teigė, kad Rusijos diplomatai bus arba gali būti išsiųsti, tikėtina, kad Rusija turės rengti ne vieną tokią kelionę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)