Visa 19 žmonių laivo įgula, kurią sudaro vien rusai, evakuota į transportinį refrižeratorių "Tatarstan", pranešė Južno Sachalinsko jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centro budintis kapitonas.

Refrižeratoriuje yra 500 tonų šaldytų žuvų. Kaip pranešė Južno Sachalinsko jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centro kapitonas-koordinatorius, laivas, kol jį pasieks pagalba, gali nuskęsti, nes žmonių jame nėra, o visas variklių skyrius apsemtas vandens.

Dabar Japonijos ir Ochotsko jūrose siaučia smarki audra, bangų aukštis siekia šešis metrus, greitis - iki 30 metrų per sekundę. Tai trukdo gelbėjimo laivams priplaukti prie Kunaširo salos, kur už maždaug 15 mylių nuo kranto dreifuoja refrižeratorius.

Laivas nebegali plaukti, nes sugedo variklis, vairavimo mechanizmai, į laivą sunkiasi vanduo per atsiradusius plyšius jo šonuose, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Tolimųjų Rytų regioninis centras. Jau užtvindytas mašinų skyrius, laivas dreifuoja Šikotano link, pranešė Južno Kurilsko uosto kapitono tarnyba.

Laivas "Irina" pastatytas Japonijoje 1982 metais. Iki 2010 metų jo pavadinimas buvo "Vega". Jo ilgis - maždaug 93 metrai, plotis - 15,5 metrai, vandentalpa - 5811 tonų. Laivas veikia mazutu, į jo bakus gali tilpti maždaug 872 tonos šių degalų.

"Irinos" savininkė - bendrovė "Pantex Trading Ltd", užregistruota Kipre. Tai vienintelis jos laivas.