Leidinys patikslina, kad šie pokalbiai perimti jau po Egipte įvykusio rusų oro linijų „Kogalymavia“ keleivinio lėktuvo katastrofos.

Jau anksčiau JK grindė sprendimą dėl skrydžių į Šarm aš Šeichą laikino sustabdymo įtarimais dėl „Islamo valstybės“ prisidėjimo prie rusų lėktuvo katastrofos, rašo newsru.com.

JK valdžia mano, kad lėktuvasAirbus A321“ nukrito dėl sprogimo lėktuvo viduje. „Labiau taip nei ne“, – tada į klausimą, ar lėktuvo katastrofos priežastimi tapo bomba, atsakė JK ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

Kaip rašo „The Telegraph“, būtent dėl šių žvalgybos gautų duomenų britų vyriausybė išsakė tokią poziciją.

Po įvykusios tragedijos JK nutraukė skrydžius į Šarm aš Šeichą ir pradėjo savo piliečių išgabenimą iš miesto, iš kurio nelaimės dieną į orą pakilo lėktuvas.

Leidinio pateikiamais duomenimis, kurorte vis dar lieka 20 tūkst. britų, kuriuos būtina evakuoti.

„The Telegraph“ rašo, kad JK piliečių, kurie bus evakuojami iš Egipto, bagažas nebus priimamas į evakuacinių lėktuvų krovinių skyrius.

JK baiminasi, kad bomba į katastrofą patyrusį lėktuvą galėjo patekti kartu su bagažu. Šio leidinio išpublikuotame tekste pabrėžiama, kad Londonas išsakė abejones dėl bagažo patikrinimų Šarm aš Šeicho oro uoste dar prieš 10 mėnesių.

BBC pateikiama informacija, britų tyrėjai mano, kad į „Kogalymavia“ lėktuvą bomba pateko kartu su bagažu. BBC reporteris Frankas Gardneris atkreipia dėmesį į tai, kad Londonas vis dar atsisako sutikti su versija, kad „Airbus A321“ sudužo dėl techninio gedimo, ir vis labiau šia versija abejoja.

JK saugumo tarnybos laikosi nuomonės, kad prieigą prie sudužusio keleivinio lėktuvo bagažo skyriaus turėjęs asmuo prieš lėktuvo pakilimą įdėjo sprogmenį į bagažą arba ant jo. Manoma, kad britų vyriausybė gali imtis papildomų skrydžių apribojimų ir iš kitų regionų, kur veikia „Islamo valstybė“.

Kaip praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“, į Londoną oficialaus vizito atvykęs Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sissi lapkričio 5 d. pareiškė, kad prieš 10 mėnesių Šarm aš Šeicho oro uoste kartu su britų atstovais buvo vykdomas patikrinimas, ir patikino, kad jį domina tokio pobūdžio bendradarbiavimo didinimas.

„The Telegraph“ savo ruožtu pabrėžia, kad sugriežtintos taip pat ir bagažo patikrinimui taikomos saugumo priemonės.

Britams laikinai nutraukus keleivinį susisiekimą oru su Šarm aš Šeichu Egipto užsienio reikalų ministras Samehas Shoukry paragino JK vyriausybę nedaryti išankstinių išvadų dėl rusų keleivinio lėktuvo katastrofos Sinajaus pusiasalyje priežasčių.

Jis patikino buvęs nustebintas, kai britai išsakė poziciją dėl sprogimo kaip tikėtinos lėktuvo katastrofos priežasties. Egipto aviacijos ministras savo ruožtu pareiškė, kad tyrėjai vis dar neturi jokio pagrindo manyti, kad rusų lėktuvas nukrito dėl jo viduje įvykusio sprogimo.