Jame išsakomas reikalavimas nutraukti karą (Kremlius vadina „specialąja operacija“) Ukrainoje ir iš šalies teritorijos išvesti Rusijos karius.

„Mes suprantame, kad, jeigu mūsų šalis nenutrauks karinės operacijos, tai mūsų valstybėje bus dar daugiau našlaičių“, – pareiškė L. Vasiukevičius. Anot politiko, pareiškimą Rusijos prezidentui iš viso pasirašė keturi Komunistų partijos deputatai.

Deputato pasisakymas sukėlė sąmyšį vietos parlamente. Gubernatorius Olegas Kožemiaka, kuris parlamente pristatė praeitų metų veiklos ataskaitą, paragino L. Vasiukevičių ir jį palaikantį kolegą Genadijų Šulgą (taip pat iš Komunistų partijos) išvesti iš salės.

„Tokie veiksmai šmeižia mūsų kariuomenę ir mūsų gynėjus, besipriešinančius nacizmui. Išdavikas“, – sureagavo gubernatorius.

Galiausiai L. Valiukevičius ir G. Šulga tos dienos posėdyje neteko balsavimo teisės. Už tokį siūlymą balsavo 25 parlamentarai, prieš pasisakė penki, dar trys susilaikė. Iš viso Primorsko krašto parlamentą sudaro keturiasdešimt deputatų.

Komunistų partijos frakcijos, kuriai priklauso keturiolika deputatų, pirmininkas Anatolijus Dolgačiovas pareiškė, kad kolegų poelgis – nesuderintas „absoliutus demaršas“ ir pažadėjo pateikti jiems politinį įvertinimą bei imtis „pačių griežčiausių priemonių“: „Jūs tokiais pareiškimais teršiate gerą Komunistų partijos vardą“. Dauguma deputatų tokius jo žodžius palydėjo aplodismentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)