Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas ketvirtadienį sakė, kad „Ukrainos teroristų daliniai dviejų šaulių kuopų pajėgomis, sustiprintomis tankų, mėgino įsiveržti į Rusiją Novaja Tavolšankos kaimo ir Šebekino tarptautinės automobilių sienos perėjos rajone“. Jo teigimu, iš viso atremtos trys tokios atakos.

I. Konašenkovas sakė, kad Rusijos pajėgos panaudojo sunkiąją artileriją ir oro jėgą, kad atremtų įsiveržusius dalinius, šie traukdamiesi neva patyrė „didelių nuostolių“.

„Pasienio zonoje sunaikinta daugiau nei 30 Ukrainos teroristų, keturi šarvuočiai, daugkartinis raketų paleidimo įrenginys „Grad“ ir visureigis“, – sakė I. Konašenkovas.

Šių teiginių neįmanoma nepriklausomai patikrinti. I. Konašenkovas nepateikė jokios informacijos apie rusų nuostolius per susirėmimus.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas anksti rytą pranešė, kad buvo apšaudytas Šebekinas, sužeisti aštuoni žmonės. Tačiau jis neigė, kad regioną užpuolė kariai iš Ukrainos. Jų „nebuvo Belgorodo srities teritorijoje ir nėra“, sakė gubernatorius „Telegram“ kanale.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją