Kamčiatkos regione esančiame Zaporožės kaime gyvenantys trys vyrai, kaip įtariama, įvykdė tą žmogžudystę praeitą trečiadienį, "nes jų kaimynas buvo netradicinės lytinės orientacijos", sakoma Tiriamojo komiteto pranešime.

"Auka mirė nuo sužalojimų įvykio vietoje. Vėliau įtariamieji mėgino nuslėpti nusikaltimo pėdsakus, įkėlę kūną į (nužudytojo) automobilį, aplieję jį benzinu ir padegę", - pridūrė tyrėjai.

Trys įtariamieji buvo suimti.

Nors tyrėjai žengė retą Rusijoje žingsnį, kai patvirtino įtariantys, kad šis nusikaltimas buvo įvykdytas iš homofobiškų paskatų, jie pradėjo tyrimą dėl tik nužudymo, o ne dėl nusikaltimo iš neapykantos.

Kaip nurodo naujienų agentūra "Interfax", remdamasi policijos informacija, nužudytasis buvo vietos oro uosto direktoriaus pavaduotojas.

Prieš mėnesį – kitas homofobinis išpuolis

Šis žiaurus nusikaltimas įvykdytas nepraėjus nė mėnesiui nuo kito incidento, kai vienas 23 metų vyras buvo prievartaujamas alaus buteliais ir mirtinai sumuštas per akivaizdų homofobinį išpuolį pietiniame Volgogrado mieste.

Rusijoje baudžiamoji atsakomybė už homoseksualius santykius panaikinta 1993 metais, tačiau homofobija tebėra labai paplitusi ir toleruojama visuomenės.

Šiuo metu Rusijos parlamentas svarsto prieštaringai vertinamą nacionalinį įstatymą, draudžiantį "homoseksualų propagandą" nepilnamečiams. Panašūs teisės aktai jau galioje keliuose regionuose, įskaitant Sankt Peterburgą.