Ukrainos ir Rusijos atstovai ketvirtadienį Berlyne susitiko į antrąjį derybų ratą vadinamuoju Normandijos formatu, tarpininkaujant Prancūzijos ir Vokietijos pareigūnams.

Tarpininkai palaiko taikos planą, bet, „mūsų apgailestavimui“, nespaudžia Ukrainos vyriausybės įvykdyti savo dalį pagal Minsko susitarimą, po devynias valandas trukusių derybų pareiškė Rusijos derybininkas Dmitrijus Kozakas.

„Nepavyko įveikti nuomonių skirtumų“, – sakė D. Kozakas. Pasak jo, Ukrainos pusė taikos planą interpretuoja skirtingai nei Rusijos atstovai.

D. Kozakas dar kartą kritikavo Ukrainos vyriausybę dėl to, kad ji atmetė dialogą su separatistų lyderiais rytų Ukrainos Luhansko ir Donecko regionuose, ir pareiškė, kad Minsko susitarimo įgyvendinimas yra būtina sąlyga norint išspręsti konfliktą be smurto.

Ukrainos derybininkas Andrijus Jermakas patvirtino, kad derybose nepasiekta pažangos sprendžiant ginčus, tačiau sakė, kad praėjusią savaitę kelias dienas galiojo visiškos paliaubos, kurias jis pavadino „labai stipriu rezultatu“.

Dalis Ukrainos Luhansko ir Donecko regionų prie Rusijos sienos jau beveik aštuonerius metus nuo konflikto pradžios 2014 metais yra kontroliuojama prorusiškų separatistų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)