Socialiniuose tinkluose pasklido pranešimai apie ankstų pirmadienio rytą ant tilto įvykusį sprogimą, tačiau Rusijos pareigūnai ir okupantai išsamesnės informacijos nepateikė.

Valstybinė naujienų agentūra TASS citavo Belgorodo srities gubernatorių Viačeslavą Gladkovą, „Telegram“ kanale paskelbusį vaizdo žinutę ir sakiusį, kad per incidentą savo automobilyje žuvo vyras ir moteris iš Rusijos Belgorodo srities, sužeista jų dukra.

Okupuoto Krymo vadovas Maskvos statytinis Sergejus Aksionovas anksti pirmadienį per „Telegram“ paskelbė, kad dėl „avarinės situacijos“ tilto 145-ojo atraminio stulpo vietoje buvo sustabdytas eismas. Jis sakė, kad vairuotojai turėtų pasirinkti alternatyvų sausumos kelią per Rusijos okupuotus pietų Ukrainos regionus.

Vėliau Rusija atnaujino eismą geležinkeliu per tiltą su maždaug penkių valandų vėlavimu, pranešė pareigūnai. Tačiau automobilių eismas 19 kilometrų ilgio statiniu ir toliau sustabdytas.

Kyjivas skelbia apie ketinimą atsiimti Krymą, Rusijos aneksuotą 2014 m. pažeidžiant tarptautinę teisę. Tiltas buvo smarkiai apgadintas per sprogimą 2022 m. spalį, bet suremontuotas. Ukrainos žvalgyba pripažino prisidėjusi prie to sprogimo.

Nepaisant įtemptos padėties ir ilgai trunkančių saugumo patikrinimų, Rusijos poilsiautojai plūsta į Krymą, kurį gali pasiekti tik traukiniu ar automobiliu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)