Vienas žmogus žuvo, cecho personalas buvo evakuotas. Tai penktadienį pranešė Laisvės radijas.

Vieno kubinio metro tūrio konteinerio su urano heksafluoridu dehermetizacija įvyko liepos 14-osios rytą. Rusijos valstybinė korporacija „Rosatom“, kuriai priklauso gamykla, tvirtina, kad incidentas lokalizuotas ir nekelia pavojaus gyventojams. Pradėtas cecho sanitarinis apdorojimas.

Leidinys „E1“ praneša, kad po incidento Sverdlovsko srities Novouralsko ligoninėje bus patikrinta daugiau kaip 100 gamyklos darbuotojų. Leidinio kalbinti ekspertai pažymi, kad, pažeidus konteinerį su urano heksafluoridu, veikiausiai kyla ne radiologinis, o cheminis pavojus.

Novouralsko, kuriame įsikūrusi gamykla, vadovas Viačeslavas Tiumencevas paragino miesto gyventojus „nepanikuoti“ ir „nesiuntinėti žinučių“. „Rūpinkitės savo artimaisiais, paaiškinkite draugams ir artimiesiems, kad pavojaus nėra. Situacija kontroliuojama“, – parašė jis "VKontakte" paskyroje. Nepriklausomi šaltiniai nepraneša apie radiacinio fono pokyčius įmonės rajone.

Uralo elektrochemijos kombinatas dirba nuo 1945 metų. Įmonė gamina branduolinį kurą atominėms elektrinėms, taip pat perdirba panaudotą kurą iš Europos ir Amerikos atominių elektrinių. Tai didžiausia tokio pobūdžio įmonė pasaulyje.

Novouralskas yra už maždaug 50 kilometrų nuo Jekaterinburgo ir 75 kilometrų nuo Nižnij Tagilo. Mieste gyvena 78 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją