Aleksandras Bortnikovas, vadovaujantis tai itin įtakingai žvalgybos agentūrai, kuri yra Sovietų Sąjungos KGB įpėdinė, yra vienas iš aukščiausio rango Rusijos pareigūnų, apsilankiusių Vašingtone pastaraisiais mėnesiais, kai tarp abiejų šalių smarkiai padidėjo įtampa dėl konflikto Rytų Ukrainoje.

Maskva antradienio vakarą informavo Vašingtoną norinti įtraukti A.Bortnikovą į delegaciją, pakviestą dalyvauti trijų dienų pasitarime Baltuosiuose rūmuose.

„Smurtinis ekstremizmas ir terorizmas yra problemos, veikiančios bendruomenes visame pasaulyje, taip pat Rusijoje“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovė Jen Psaki.

„Yra įvairių sričių, kuriose tebedirbame kartu. Aišku, mes smarkiai nesutariame dėl Ukrainos“, – pridūrė ji.

A.Bortnikovui yra taikomos Europos Sąjungos sankcijos, paskelbtos dėl Maskvos vaidmens Ukrainos konflikte, naujienų agentūrai AFP patvirtino J.Psaki. Tačiau Jungtinės Valstijos Rusijos FSB vadovui jokių sankcijų nėra paskelbusios.

J.Psaki nepateikė jokių paaiškinimų, kodėl Maskva paskutinę minutę išplėtė savo delegacijos sąrašą, įtraukdama A.Bortnikovą.

Rusija buvo pakviesta dalyvauti. Mes palikome kiekvienai šaliai teisę spręsti dėl savo delegacijų sudėties“, – nurodė ji.