„Mano išskirtinis požiūris į šią organizaciją, kurią laikau viso Europos kontinento vėžiniu augliu“, – pareiškė jis susitikime su
Serbijos parlamento atstovais, informuoja newsru.com.

„Būtų geriau, kad ši organizacija būtų paleista“, – įsitikinęs jis.
S. Naryškino nuomone, paleisti NATO būtų galima keliais etapais: „Pirmiausia, pašalinti iš organizacijos Jungtines Amerikos Valstijas. Paskui būtų galima neskausmingai paleisti visą organizaciją.“

„Tai būtų puikus žingsnis kelyje į saugumo ir stabilumo stiprinimą visame Europos kontinente“, – mano jis.
„Na o kol kas, žinoma, mus labai jaudina NATO plėtra į Rytus, NATO infrastruktūros priartėjimas prie mūsų teritorijos, prie mūsų sienų“, – tęsė rusų politikas.

„Kalbant apie Juodkalnijos (galimą įstojimą į NATO), mums gerai žinomas didelės dalies, o gal net didžiosios Juodkalnijos dalies į šį galimą žingsnį ir didelis Juodkalnijos gyventojų priešinimasis“, – pabrėžė jis.

S. Naryškinas priminė, kad visai neseniai, lapkričio 20 d., Dūma priėmė atvirą kreipimąsi į Juodkalnijos parlamentą, valstybių NATO narių parlamentus ir į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinę Asamblėją, ragindama atsisakyti šio žingsnio. Dūmos pirmininkas priminė apie glaudžius Serbijos ir Juodkalnijos tautų santykius ir išreiškė viltį, kad ir serbų parlamentarai „neliks šio proceso nuošaly“.

Juodkalnija prisijungė prie NATO programos „Partnerystė vardan taikos“ dar būdama konfederacijoje su Serbija 2003 m. Oficialų kvietimą į NATO Juodkalnija gavo 2015 m. gruodžio pradžioje. Šalies valdžia pažadėjo įstojus į aljansą neįvesti vizų rusams.