Po naujienų paskelbimo kalbėdamasis su žurnalistais, V.Urinas, kuris iki šiol vadovavo Maskvos Stanislavskio ir Nemirovičiaus-Dančenkos teatrui, sakė, jog buvo svarbu pakeisti vadovybę, kad būtų galima toliau dirbti "civilizuotu būdu".

"Jis (V.Urinas) galės suvienyti trupę ir toliau plėtoti geriausią šalies ir vieną geriausių pasaulyje teatrą", - sakė kultūros ministras Vladimiras Medinskis po to, kai buvo pranešta apie 13 metų Didžiajam teatrui vadovavusio A.Iksanovo pasitraukimą.

"Dėl teatro ir trupės susidarė sunki situacija, ir visa rodė, kad teatre reikia atsinaujinimo", - pridūrė ministras.

A.Iksanovas buvo paskirtas 2000 metais, jo kontraktas turėjo baigtis daugiau kaip po metų. Tačiau nuo pat sausio, kai kaukėtas užpuolikas šliūkštelėjo rūgšties į veidą teatro baleto meno direktoriui Sergejui Filinui, Didžiojo teatro pavadinimas nuolat mirga naujienose ir - dėl prastų priežasčių.

Vienas pagrindinių trupės šokėjų Pavelas Dmitričenka po to išpuolio prisipažino nusamdęs bendrininkus, kad šie užpultų S.Filiną, bet tvirtino nesitikėjęs, kad jo veidas bus nudegintas rūgštimi. Praėjusį mėnesį Didysis teatras paskelbė, kad S.Filinas liko beveik visiškai aklas, nors jam buvo atlikta 18 operacijų.