Užpuolikas "įsėdo (į automobilį) ir paleido šūvius ... į sporto viceministrą, kuris buvo prie vairo", skelbiama Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje.

Nasyras Gadžichanovas po vėlai antradienį Machačkaloje įvykusio incidento buvo nuvežtas į ligoninę, bet gydytojams nepavyko išsaugoti jo gyvybės. Užpuolikas pabėgo.

Pareigūnai nepaaiškino, kaip užpuolikas galėjo patekti į aukos automobilį. Šiaurės Kaukazo kovotojai dažnai rengia išpuolius prieš pareigūnų automobilius, bet paprastai šaudo į juos arba juos sprogdina.

N.Gadžichanovas buvo profesionalus imtynininkas ir 10-ojo dešimtmečio pradžioje triskart tapo Europos čempionu. Vėliau jis pradėjo dirbti Dagestano, kur imtynės yra nepaprastai populiarios ir prestižinės, sporto viceministru.

Dagestano tyrėjai pradėjo tyrimą dėl nužudymo ir ginklų kontrabandos, o galimais N.Gadžichanovo nužudymo motyvais laiko jo profesinę veiklą ir asmeninį kieno nors priešiškumą.

Dagestane kone kasdien aidi šūviai ir bombų sprogimai, dėl kurių pareigūnai kaltina vietos nusikaltėlius ir islamistus, turinčius ryšių kaimyninėje Čečėnijoje, kur Kremlius per pastaruosius 20 metų kariavo du karus.