„Komisijos posėdis baigėsi, jie išsivežė dokumentus. 15,348 proc. broko, laukia dvi bemiegės naktys“, – savo „Telegram“ kanale rašė B. Nadeždino atstovas Igoris Artemjevas.

B. Nadeždinas pareiškė, kad ketina „išmušinėti“ parašus. „Mums pakanka išmušti apie 4 500 parašų iš 9 209, pripažintų negaliojančiais“, – sakė jis „Telegram“ žinutėje.

CRK savo sprendimą, įregistruoti B. Nadeždiną kandidatu ar ne, oficialiai paskelbs vasario 7 dieną. Jei CRK atsisakys įregistruoti, B. Nadeždinas sakė, kad skųs sprendimą Aukščiausiajam Teismui.

B. Nadeždinas yra vienintelis atvirai karui prieštaraujantis politikas, kandidatuojantis Rusijos prezidento rinkimuose. „Meduzos“ šaltiniai teigia, kad Kremlius nėra pasirengęs leisti CRK įregistruoti rinkimuose prieš karą nusistačiusius politikus.

Kandidatas savo parašus CRK pateikė sausio 31 dieną. Po dviejų dienų CRK atstovai pareiškė, kad jo surinktuose parašuose rasta „stebinančių klaidų“, ir pažadėjo pateikti išsamią informaciją vasario 5 dieną darbo grupės posėdyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)