Jam buvo pareikšta, kad šnipinėjimas ir užsienio kišimasis į Moldovos vidaus reikalus yra nepriimtini, praneša portalas „NewsMaker“.

„Ministerija, bendradarbiaudama su kitomis kompetentingomis institucijomis, analizuoja šnipinėjimo veiksmų pobūdį ir mastą, taip pat (žurnalistiniame) tyrime minimų asmenų veiklą. Mes laikome visiškai nepriimtinais bet kokį šnipinėjimą ir užsienio kišimąsi į Moldovos vidaus reikalus, kurie yra tiesioginis iššūkis ir kelia grėsmę mūsų valstybės suverenitetui ir nacionaliniam saugumui“, – sakoma liepos 25 d. paskelbtame žinybos pareiškime.

Rusijos ambasadorius Kišiniove buvo iškviestas į ministerija, kad paaiškintų susiklosčiusią situaciją. „Priklausomai nuo tolesnės įvykių raidos, Moldovos valdžia apsvarstys kelis reagavimo variantus“, – pabrėžiama dokumente.

Išvakarėse, liepos 24 d., „Insider“ ir „Jurnal TV“ paskelbė bendrą tyrimą. Žurnalistai išsiaiškino, kad ant Rusijos ambasados ​​Moldovoje stogo sumontuota dešimtys antenų ir palydovinių „lėkščių“. Jos perima palydovinės telefonijos signalus. Tai leidžia klausytis pokalbių ir perimti pašnekesius per vietos policijos radiją.

Žurnalistų duomenimis, palydovinių antenų kasmet daugėja, o Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai lipa ant ambasados ​​stogo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją