Tai pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje parašė Slovakijos URM vadovas Ivanas Korčokas, praneša portalas „eurointegration“.

„Aš smerkiu partijos „Smer-SD“ sprendimą. Ji šiandien pasikvietė Rusijos Federacijos ambasadorių į savo politinį renginį, dangstydamasi Slovakijos nacionalinio sukilimo metinių minėjimu, ir plojo jo kalbai“, - pareiškė Slovakijos diplomatijos vadovas.

Ministro nuomone, „pasipiktinimą kelia tai, kad „Smer-SD“ nariai visi kaip vienas stovėjo už valstybės, kariaujančios žiaurų karą prieš mūsų kaimynę, atstovo ir taip trypė atminimą tų, kurie paaukojo savo gyvybę už laisvę ir kovojo teisingoje pusėje“.

„Smer-SD“ jau galutinai ir oficialiai, ne tik žodžiais, yra agresoriaus pusėje ir palaiko jį kare prieš Ukrainą“, - pridūrė I. Korčokas.

Renginyje dalyvavusio Rusijos ambasadoriaus veiksmus Slovakijos URM vadovas pavadino „prieštaraujančiais pagrindiniams užsienio diplomato nesikišimo į vidaus reikalus principams“.

Rusijos ambasada Slovakijoje patvirtino, kad I. Bratčikovas partijos „Smer-SD“ kvietimu dalyvavo „ceremonijoje, per kurią buvo padėti vainikai prie paminklo Slovakijos nacionalinio sukilimo didvyriams Zvolene“. Šis miestas 1944 metų rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais buvo vienas iš ginkluotos slovakų tautos kovos prieš nacistus centrų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)