„Mažiau nei po 10 dienų mūsų lyderiai susitiks Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikime“ Samarkande, Rusijos agentūroms sakė Rusijos ambasadorius Kinijoje Andrejus Denisovas.

„Planuojame rimtą, visavertį mūsų dviejų lyderių susitikimą ir dirbame su mūsų Kinijos partneriais dėl išsamios darbotvarkės“, – sakė A. Denisovas ir pridūrė, kad lyderiai „turi daug apie ką pasikalbėti tiek dvišaliais klausimais, tiek apie tarptautines problemas“.

Šanchajaus bendradarbiavimo organizaciją sudaro Kinija, Rusija, keturios Vidurinės Azijos šalys (Kazachstanas, Kirgizija, Uzbekistanas ir Tadžikistanas), Indija ir Pakistanas. Kitas aukščiausiojo lygio susitikimas vyks rugsėjo 15 ir 16 dienomis Uzbekistano mieste Samarkande – senovės Šilko kelio stotelėje.

Pradėjusi karinį puolimą Ukrainoje ir sulaukusi precedento neturinčių Vakarų sankcijų Rusija siekia sustiprinti ryšius su Azijos šalimis, ypač Kinija. Pekinas nepasmerkė Maskvos intervencijos į Ukrainą ir suteikia Rusijai diplomatinę priedangą peikdamas Vakarų sankcijas bei ginklų pardavimą Kyjivui, didindamas įtampą tarp Kinijos ir Vakarų.

Pastarąjį kartą V. Putinas ir Xi Jinpingas susitiko vasario pradžioje Pekine prieš žiemos olimpines žaidynes, likus kelioms dienoms iki V. Putinas pasiuntė kariuomenę į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją