Ten bazuojasi 14-asis gvardijos naikintuvų aviacijos pulkas, kurio ginkluotėje yra lėktuvų Su-30SM, rašo portalas „LIGA.net“, remdamasis pašnekovu iš Vyriausiosios žvalgybos valdybos.

Per sprogimą žuvo arba buvo sužeisti 14-ojo aviacijos pulko vadas, vienas iš jo pavaduotojų, grupė karininkų, karinės kontržvalgybos atstovas ir aerodromo darbuotojai.

Šaltinio teigimu, „galingas“ sprogimas nugriaudėjo ant kilimo ir tūpimo tako, o „žuvusieji ir sužeistieji ilgai buvo vežami iš įvykio vietos“.

Anot jo, Rusijos radioelektroninės kovos priemonės perėmė „ukrainiečių droną“ netoli aerodromo, o tada šis „saugiai nusileido“ ant kilimo ir tūpimo tako.

„Jo apžiūrėti ir nufotografuoti atvyko aviacijos pulko vadovybė ir FSB pareigūnai. Kai „garbinga“ delegacija pamėgino apžiūrėti „trofėjinį“ droną, buvo detonuotas sprogmuo“, – sakė šaltinis.

Rusai sekmadienį paskelbė, kad rugsėjo 24-osios vakarą danguje virš Kursko srities numušė bepilotį orlaivį.

Rusijos gynybos ministerija „Telgram“ kanale pranešė, kad apie 20 val. 30 min. lėktuvo tipo dronas bandė atakuoti objektus Rusijos Federacijos teritorijoje. „Budėjusios oro gynybos sistemos sunaikino Ukrainos bepilotę skraidyklę virš Kursko srities“, – sakoma pranešime.

UNIAN pažymi, kad sekmadienio vakarą Rusijos tinklalapis „Fighterbomber“ pareiškė užuojautą dėl įvykių Chalino aerodrome Kursko srityje. Oficialios institucijos to niekaip nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)