Tai yra naujausias žingsnis Rusijos jau kurį laiką vykdomoje susidorojimo su LGBTQ bendruomene kampanijoje.

„Rusijos teisingumo ministerija pateikė Aukščiausiajam Teismui administracinį teisinį ieškinį pripažinti Tarptautinį visuomeninį LGBT judėjimą ekstremistiniu ir uždrausti jo veiklą Rusijoje“, – sakoma pranešime.

Rusijos pareigūnai yra panaudoję ekstremizmo etiketę prieš daugybę teisių organizacijų ir opozicinių grupių, taip atverdami kelią jų narių patraukimui baudžiamojon atsakomybėn.

Ministerija apkaltino „Rusijos Federacijos teritorijoje veikiantį LGBT judėjimą“ „įvairiais ekstremizmo požymiais ir apraiškomis, įskaitant socialinės ir religinės neapykantos kurstymą“. Ministerija nepatikslino, ką konkrečiai turi omenyje kalbėdama apie šį judėjimą, tačiau nurodė, kad lapkričio 30 d. buvo paskirtas teismo posėdis.

Pradėjusi invaziją į Ukrainą, kuri dažnai vaizduojama kaip egzistencinė kova su Vakarų liberaliomis vertybėmis, Rusija paspartino kampaniją, nukreiptą prieš LGBTQ grupes.

„Rusijos valdžios institucijos ir vėl pamiršta, kad LGBT+ bendruomenė yra žmonės“, – sakė LGBTQ teisių grupės „Sphere“ vadovė Dilija Gafurova. Valdžia, anot jos, „ne tik nori ištrinti mus iš viešosios terpės: jie nori uždrausti mus kaip socialinę grupę“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją