Teisingumo ministerija tokį savo žingsnį pagrindė tuo, kad Pažangos partija pažeidė įstatymą. Todėl ji buvo išbraukta iš partijų registro. 2014 metų vasarį įkurta partija esą neįvykdė reikalavimo per šešis mėnesius užregistruoti pakankamai partijos skyrių.

Remiantis galiojančiu įstatymu, partijos turi turėti savo skyrius mažiausiai pusėje iš 85 Rusijos Federacijos subjektų. Tačiau Pažangos partija per tą laiką užregistravo tik 16 partijos skyrių, pareiškė ministerija.

A. Navalnas radijo stočiai „Echo Moskvy“ sakė, kad partija buvo „likviduota be teismo sprendimo“. Jis paskelbė, kad imsis teisinių veiksmų, įskaitant kreipimąsi į Europos žmogaus teisių teismą.

A. Navalno partija su nužudyto Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo partija bei dar šešiomis partijomis bei grupėmis, tarp kurių yra buvusio oligarcho Michailo Chodorkovskio judėjimas „Atvira Rusija“, susibūrė į aljansą, rinkimuose kartu kelsiantį opozicijos kandidatus. Aljansas, jo iniciatorių teigimu, bus platforma, „nesitaikstanti su melu, korupcija ir agresija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)