Rusijos verslininkas A.Lebedevas agentūrai "Interfax" antradienį sakė, kad jo sąskaitoje neliko lėšų leidiniui "Novaja gazeta" finansuoti. Jis yra šio leidinio bendrasavininkis kartu su žurnalistais.

Buvęs SSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas mano, kad patikrinimas Nacionaliniame rezervo banke atliekamas tam, kad būtų sutrukdyta "Novaja gazeta" rėmimui.

"Tai dar kartą parodo, kad dabartinei valdžiai laisvoji spauda - tarsi kaulas gerklėje. Tačiau "Novaja gazeta" ne tokius dalykus atlaikė, ji dirba ir, esu tikras, dirbs toliau", - antradienį "Interfax" pareiškė M.Gorbačiovas.

Praėjusią savaitę buvęs SSRS prezidentas, komentuodamas "Laisvės radijui" įvykius, susijusius su radijo stotimi "Echo Moskvy", į klausimą, ar nesibaimina, kad tai gali paliesti ir "Novaja gazeta", atsakė: "Visko gali būti. Iš anksto sakau: Čia galimi įvairūs atsakymų variantai. Ir ne žodžiais, bet veiksmais".

Praėjusią savaitę bendrovė "Gazprom-Media", kuriai priklauso 66 proc. radijo stoties "Echo Moskvy" akcijų pareikalavo, kad būtų atstatydinta stoties direktorių taryba bei pakeisti nerpiklausomi direktoriai - Aleksandras Makovskis ir Jevgenijus Jasinas.

Atsakydamas į tai radijo "Echo Moskvy" vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas paskelbė, kad pasitraukia iš radijo stoties direktorių tarybos drauge su savo pavaduotoju Vladimiru Varfolomejevu, bet A.Venediktovas lieka radijo vyriausiuoju redaktoriumi.

A.Venediktovas tada pareiškė, kad nepriklausomų direktorių keitimas yra mėginimas spausti šią žiniasklaidos priemonę.

Bendrovės "Echo Moskvy" Direktorių tarybą sudaro 4 direktoriai, atstovaujantys "Gazprom", trys - "Echo Moskvy", o du yra nepriklausomi direktoriai.