Sankt Peterburgo Pulkovo oro uoste apieškota Audrey Elise Lorber su savimi turėjo 19 gramų kanapių ir mediko išrašytą receptą, šią savaitę pranešė miesto teismų spaudos tarnyba.

Turistė buvo suimta, jai pareikšti kaltinimai disponavimu narkotinėmis medžiagomis.

A. E. Lorber „laikė tą narkotinę medžiagą savo asmeniniam naudojimui“, bet JAV išrašytas receptas „Rusijos teritorijoje negalioja“, nurodė teismų spaudos tarnyba.

Mergina liks suimta iki teismo antrame pagal dydį Rusijos mieste.

A. E. Lorber studijuoja kino mokykloje Niujorke, o aplankyti Rusijos ji atvyko su savo mama, skelbia vietos žiniasklaida, remdamasi merginos paskyromis socialiniuose tinkluose.

Tai jau ne pirmas kartas, kai dėl marihuanos laikymo Rusijoje suimami asmenys iš šalių, kur kanapės yra legalizuotos.

Izraelio ir JAV pilietybes turinti 25-erių Naama Issachar jau keturis mėnesius yra suimta už tai, kad į Rusiją įvežė 9 gramus kanapių.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, narkotikai buvo aptikti iš Indijos į Izraelį skridusios moters registruotame bagaže prieš jungiamąjį skrydį Maskvos Šeremetjevo oro uoste.

Antradienį vienas Rusijos teismas nurodė ikiteisminį N. Issachar areštą pratęsti iki rugsėjo 25-osios. Internetinė peticija, reikalaujanti jos paleidimo, surinko per 5 tūkst. parašų.

Rusijos narkotikų politika yra itin griežta, o pasaulinės marihuanos legalizavimo tendencijos niekaip nepaveikė šalies įstatymų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)