Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi teismo spaudos tarnyba.

„Teismas pripažino A. Muždabajevą kaltu pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 205 str. 2 dalį (vieši raginimai vykdyti teroristinę veiklą, viešas terorizmo teisinimas ar terorizmo propaganda) ir nuteisė jį už akių šešerius metus kalėti, ketverius metus atliekant bausmę pataisos darbų kolonijoje“, – informavo teismo atstovai.

Anksčiau Rusijos vidaus reikalų ministerija paskelbė A. Muždabajevo federalinę paiešką. Baudžiamojo persekiojimo priežastis – jo 2018 metais paskelbtas įrašas feisbuke, kuriame buvo raginama imtis ypatingų priemonių, kad ukrainiečių kino režisierius Olehas Sencovas būtų paleistas iš Rusijos kalėjimo. Tuo metu O. Sencovas buvo paskelbęs ilgą bado streiką, reikalaudamas paleisti politinius kalinius ukrainiečius, laikomus Rusijos kalėjimuose.

Iš Krymo totorių kilęs A. Muždabajevas gimė ir užaugo Tambove, Rusijoje. 2015 metais protestuodamas prieš Krymo okupaciją ir apskritai Rusijos agresiją prieš Ukrainą, jis išvyko į Kyjevą, kur vėliau gavo Ukrainos pilietybę.

Šiuo metu A. Muždabajevas dirba Kyjeve įsikūrusio Krymo totorių televizijos kanalo ATR generalinio direktoriaus pavaduotoju. Jis taip pat turi tinklaraštį „YouTube“, kuriame griežtai kritikuoja Rusijos valdžią.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)