Kaip teigia atstovas, šiuo metu Blagoveščenske jau beveik visur atnaujintas elektros tiekimas. Be elektros buvo likę beveik 100 būstų. Sekmadienio vakarą pasirodė informacija, kad elektros tiekimas nutrauktas mažiausiai 450 namų.

Kaip buvo pranešta, dėl tornado į vietos medikus dėl įvairių sužalojimų kreipėsi mažiausiai 30 žmonių, šeši jų buvo paguldyti į ligoninę. 28 miesto gyventojams buvo suteikta medikų pagalba, šiuo metu ligoninėje gydomi tik keturi asmenys – dviem jau leista gydytis namuose.

Liudininkai viešina vis naujų vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuotas tornado šėlsmas mieste. Kaip pasakoja stichiją savo akimis regėję miestiečiai, tornadas siautė vos kelias minutes, tačiau ir per tokį trumpą laiką miestui padarė daug žalos. Vietos gyventojai televizijai „Vesti“ pasakojo, kad sekmadienio vakarą staiga aptemo dangus ir pasirodė devynaukščiui pastatui ūgiu nenusileidęs tornado stulpas.

Kaip pasakoja miesto gyventojas, prisistatęs Borisu, „atslinko labai tamsus debesis, jo viršuje buvo galima įžiūrėti kažką panašaus į piltuvėlį, tuomet tas piltuvėlis pasiekė žemę, ir juodas sūkurys pradėjo nuo žemės paviršiaus šluoti viską, kas pasitaikė jo kelyje“.

„Vėjas stiprus, viskas dreba. Pradėjo skraidyti stogai, medžiai su šaknimis. Pragaras tęsėsi kelias minutes. Buvo labai baisu, niekada ankščiau tokios stichijos savo akimis nesu regėjusi“, - įspūdžiais su žurnalistais dalijosi kita miesto gyventoja.

Gelbėtojų duomenimis, stichija kelioms valandoms visiškai suparalyžiavo miesto gyvenimą. Nuo kelio nuvažiavo keli vilkikai, magistralinis kelias buvo visiškai užblokuotas.

Pareigūnai skelbia, kad tornadas išrovė mažiausiai 150 didelių medžių, nutraukė beveik 50 elektros tiekimo laidų. Stiprus vėjas apgadino apie 15 daugiaaukščių pastatų, dvi degalines, beveik 70 prekybos paviljonų.