Kaip teigia pareigūnai, minėtuose namuose gyveno vietos teroristų grupuotės kovotojai. Tokią informaciją žurnalistams suteikė šalies teisėsaugos organų atstovas.

Po derybų iš Eldarovo gatvėje esančio namo išėjo moteris su dviem vaikais. Likusieji asmenys pasiduoti atsisakė. Specialiųjų operacijų būrio pareigūnų duomenimis, name galėjo būti trys kovotojai, nuspręsta pastatą šturmuoti.

Kaip praneša Nacionalinio kovos su terorizmu komiteto informacijos centro darbuotojai, buvo neutralizuoti trys kovotojai.

„Teisėsaugos pareigūnai nenukentėjo, taikių civilių aukų nepareikalauta“, - skelbia naujienų agentūra ITAR-TASS.

Vienas iš nukautų kovotojų įvardijamas kaip 1989 metų gimęs Arslanbekas Hasajevas. „Jis 2011 metų kovą ėmėsi neteisėtos veiklos, prisijungė Machačkalos nusikaltėlių grupuotės. Nuo 2012 metų spalio buvo ieškomas“, - teigia pareigūnai.

Minėtoji kovotojų grupuotė atsakinga už ne vieną teroristinio pobūdžio nusikaltimą, tarp kurių teisėsaugos pareigūnų, teisėjų, visuomenės ir dvasininkijos veikėjų sprogdinimai, apšaudymai, grobimai, nužudymai, grasinimai ir šantažas, siekiant gauti pinigų.

Nuo pat pirmadienio ryto Machačkalos Sovietinio rajono teritorijoje galiojo kovos su terorizmu operacijos padėtis. Specialiųjų tarnybų pareigūnai vykdė intensyvias operatyvines kovotojų paieškos operacijas.

Anksčiau tokia pati padėtis Machačkaloje buvo paskelbta ir praėjusį šeštadienį – Semendero gyvenvietėje. Tada pareigūnai nukovė septynis kovotojus, kurie, remiantis keliais šaltiniais, dalyvavo apšaudant miesto restoraną. Tarp jų esą buvo ir anksčiau nukauto kovotojo našlė Zaira Alijeva, kurią nusikaltėliai ruošė tapti teroriste mirtininke, bei vietos nusikaltėlių vadas Machmudas Alijevas.

Restoranas Machačkaloje buvo apšaudytas praeitą penktadienį. Kaip skelbia pareigūnai, restorano savininkas atsisakė mokėti duoklę nusikaltėliais, o tada nežinomi asmenis iš granatsvaidžio apšaudė jo nuo nuosavybę. Po 15 minučių, kai į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, prie restorano sprogo automobilis, nukentėjo 16 žmonių.