I. Strelkovas Rusijoje išgarsėjo kaip šalies pajėgų vadas, tačiau vėliau jis ėmė aršiai kritikuoti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, konkrečiai – jo vadovavimo karui Ukrainoje strategijas ir metodus, rašo „Newsweek“.

Praėjusį penktadienį I. Strelkovo žmona pranešė, kad jos vyras buvo suimtas FSB pareigūnų ir kad yra kaltinamas ekstremizmo kurstymu. Rusijos teismas tą pačią dieną pateikė I. Strelkovui kardomąjį kaltinimą dėl ekstremizmo, pasireiškusio kaip kritika, nukreipta į V. Putiną ir šalies karinę vadovybę. I. Strelkovas kaltės nepripažino.

A. Navalnas kali nuo 2021 m. vasario mėnesio. Jis yra kaltinamas didelio masto sukčiavimu ir nepagarba teismui. Balandžio mėnesį per socialinius tinklus A. Navalnas pranešė apie papildomai jam pateiktus kaltinimus ekstremizmu, dėl kurių gresia kalėjimo iki gyvos galvos bausmė.

Anksčiau A. Navalno požiūris į Ukrainą kardinaliai skyrėsi nuo I. Strelkovo įsitikinimų, tačiau antradienį per „Telegram“ paviešintoje žinutėje jisai pareiškė, kad I. Strelkovas sulaikytas neteisėtai.

„Kol jis yra suimtas šių absurdiškų ir akivaizdžiai politiškai motyvuotų kaltinimų pagrindu, tol jis – politinis kalinys, – parašė A. Navalnas. – Dabar I. Strelkovas suimtas ne už tikrą nusikaltimą: jam pateiktas fiktyvus ir sufabrikuotas kaltinimas ekstremizmu.“

„Iš esmės [jis suimtas] už tai, kad kritikavo valdžią... Kad ir kokios būtų I. Strelkovo pažiūros, turime stoti įstatymo ir teisingumo pusėn. Asmenį galima teisti tik už padarytą nusikaltimą. Džiūgauti, kad I. Strelkovas tapo savo paties valdžios auka, yra tas pats, kas viešai palaikyti įstatymų nepaisymą“, – pareiškė A. Navalnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)