Rusijos naujienų agentūra „Itar-Tas“ skelbia, kad sraigtasparniu galėjo skristi aukšti regiono pareigūnai ir verslininkai. Newsru.com rašo, kad pareigūnai ruošėsi prezidento Vladimiro Putino žvejybai šiame regione.

Kaip rodo preliminari informacija, sraigtasparniu „Mi-8“ skrido iki 19 žmonių: penki įgulos nariai ir iki 14 keleivių. Jis šeštadienį nukrito atokiame rajone Murmansko regione, sakė regiono policijos atstovė.

„Taip, tikrai, tas sraigtasparnis yra ežere“, – sakė ji AFP.

Du žmonės buvo sužeisti ir paguldyti į ligoninę, o likusieji laikomi dingusiais, nurodė ji ir pažymėjo, kad gelbėtojai ieško gyvų likusių žmonių.

Minimas sraigtasparnis priklauso kompanijai „Apatit“, kuri gamina komponentus trąšoms, sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninio skyriaus atstovė Tatjana Zacharova.

Tyrėjai kaip tikėtinas avarijos priežastis nurodo galimą sraigtasparnio gedimą ir prastą orą.

Skelbiama, kad jis galėjo nukristi į ežerą.

„Pirminiais duomenimis, nukentėjo visi 18 skridusieji, buvę lėktuve, iš jų du hospitalizuoti, likusiųjų likimas nežinomas. Paieškos tęsiamos toliau“, - agentūrai „Interfaks“ sakė bendrovės „Spark“ atstovas.

Rusijos naujienų agentūrų šaltiniai sako, kad du sužeistuosius rado miškininkas, kuris ir pasirūpino, kad jie būtų nuvežti į ligoninę.

Aviakatastrofos priežastis besiaiškinantys pareigūnai tiria dvi galimas nelaimės versijas: pirmoji – prastos oro sąlygos, antroji – įgulos klaida.
Aviakatastrofos Rusijoje yra dažnos, dėl jų neretai kaltinami seni orlaiviai ir prasta jų priežiūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)